poniedziałek, 21 stycznia 2019

KOKOSOWE GOFRY Z SOSEM MANGO.

Idąc za ciosem już dzisiaj publikuje kolejny przepis na gofry. Te nie są tak chrupiące jak GOFRY OWSIANE, ale kruchość gofra nie jest dla mnie warunkiem koniecznym. Gofry są przyjemnie kokosowe, a z dodatkiem sosu mango tworzą idealną kompozycję.



KOKOSOWE GOFRY Z SOSEM MANGO

8 większych gofrów

GOFRY
150 g wiórków kokosowych
150 g mąki pszennej
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki brązowego cukru
szczypta soli
50 g oleju kokosowego
3 jajka
300-350 ml mleka kokosowego

SOS MANGO
1 dojrzałe mango
jogurt naturalny

W misce miksera umieść wiórki kokosowe, mąkę, proszek do pieczenia, cukier oraz sól. W rondelku umieść olej podgrzewaj aż się rozpuści. Odstaw do przestygnięcia. Następnie dodaj go do miski razem z jajkami. Zacznij miksować ciasto za pomocą miksera dodając na początek 300 ml mleka. Ciasto na gofry odstaw przynajmniej na 20 minut. W tym czasie ciasto zgęstnieje, dodaj więc w razie konieczności jeszcze więcej mleka. Korzystając z wytycznych producenta przygotuj gofry.
Mango obierz i zmiksuj na gładko. Wymieszaj je z jogurtem. Gofry podawaj z sosem.

SMACZNEGO!!!


1 komentarz:

DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE POZOSTAWIONE MIŁE SŁOWA:)

TOP