niedziela, 4 czerwca 2017

MAŚLANKOWA PANNA COTTA Z MALINAMI I PISTACJAMI.

I tak oto zawitał czerwiec. Nie wiem jak, nie wiem kiedy. Cieszę się strasznie bo to chyba mój ulubiony miesiąc, pełen truskawek, czereśni i czerwcowej bryzy morskiej. Nad morze o tej porze wyjeżdżamy co roku aby ominąć tłumy plażowiczów. W tym roku też się szykujemy i już nie mogę się doczekać, oby tylko pogoda nam dopisała. Ale na razie zapraszam Was na pyszną fit panna cottę, pełną malin i pistacji.



MAŚLANKOWA PANNA COTTA Z MALINAMI I PISTACJAMI
6 porcji

100 ml mleka
4 łyżeczki żelatyny
500 g maślanki
4 łyżki syropu z agawy
200 g malin
3 garście obranych, niesolonych pistacji


Mleko zagotować po czym zdjąć z ognia i dodać żelatynę. Dokładnie wymieszać aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Mieszaninę wymieszać z maślanką, syropem z agawy oraz rozduszonymi za pomocą widelca malinami. Całość dokładnie połączyć po czym przelać do foremek. Na górze każdej foremki umieścić rozdrobione pistacje. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem wyjąć z foremek. Podawać ze świeżymi malinami.
SMACZNEGO!!!




6 komentarzy:

  1. It was very useful for me. Keep sharing such ideas in the future as well. This was actually what I was looking for, and I am glad to came here! Thanks for sharing the such information with us.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jest piękna! Szalenie mi się te kolory podobają :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Anonimowy15 maja, 2019

    Zamiast agawy czego można użyć w zamian? :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Anonimowy15 maja, 2019

    Foremki ma Pani silikonowe? Czy z innego materiału?

    OdpowiedzUsuń

DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE POZOSTAWIONE MIŁE SŁOWA:)

TOP