środa, 6 czerwca 2018

PUDDING Z TAPIOKI Z DUSZONYMI TRUSKAWKAMI I RABARBAREM.

W kuchni ostatnio stawiam na totalną prostotę. Czy to z lenistwa czy z braku czasu, w sumie nie ma to znaczenia. Najważniejsze jest to że prostota zarówno składników jak i sposobu przygotowania nie ma wpływu na smak. 
A w sumie to ma, bo nie od dziś wiadomo że proste połączenia smaków są najlepsze. I tak oto tu mamy lekko kokosowe kulki tapioki pękające między zębami skąpane w duszonych truskawkach z rabarbarem. 
Powiedzcie mi czy to nie brzmi dobrze ?




PUDDING Z TAPIOKI Z DUSZONYMI TRUSKAWKAMI I RABARBAREM

1 szklanka tapioki (użyłam większych kulek)
1 1/2-2 puszki mleka kokosowego
opcjonalnie miód lub cukier

OWOCE
truskawki
rabarbar
2 łyżki cukru

Ugotować tapiokę w mleku kokosowym według instrukcji na opakowaniu aż kulki staną się miękkie i przezroczyste. Mi to zajęło około 15 minut. Ugotowaną przełożyć do szklanek w których będziemy podawać deser. Na patelni umieścić przekrojone na pół truskawki, pokrojony w plasterki rabarbar, posypać cukrem i dusić około 10-15 minut aż soki odparują, a mieszanina zgęstnieje. Ułożyć na tapioce. Podawać ciepłe lub schłodzone.
SMACZNEGO!!!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE POZOSTAWIONE MIŁE SŁOWA:)

TOP