piątek, 9 września 2016

CLAFOUTIS Z MALINAMI.

Nie będę się rozpisywać, bo jestem w trakcie pakowania i przed wyjazdem na szwedzkie wakacje. Dzielę się szybko z Wami obiecanym przepisem i uciekam. Jeśli tylko w miejscu gdzie będziemy mieszkać będzie zasięg to będę Wam na bieżąco nadawać i podsyłać piękne widoki. Śledźcie koniecznie mojego INSTAGRAMA, tam będę wrzucać większość zdjęć. Trzymajcie kciuki za pogodę, do usłyszenia wkrótce.



CLAFOUTIS Z MALINAMI
naczynie do zapiekania o średnicy 20 cm

100 ml śmietanki 30%
200 ml mleka
3 jajka
70 g drobnego cukru
150 g mąki
szczypta soli
dwie garście malin
cukier puder
masło do wysmarowania formy

Piekarnik nagrzać na 180 stopni C. Formę do zapiekania wysmarować masłem. W misce umieścić śmietankę, mleko, jajka, cukier, mąkę oraz sól. Zmiksować przy pomocy miksera. Masę przelać do wysmarowanej formy, na górze ułożyć maliny. Całość wstawić do nagrzanego piekarnik i piec około 45 minut do ścięcia się masy. Po ostudzeniu podawać posypane cukrem pudrem.
SMACZNEGO!!!



5 komentarzy:

  1. Świetny wpis!
    Zapraszam również do mnie, a tam wszystko o jagodach Acai, na pewno nie mieliście pojęcia o niektórych właściwościach :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Genialny deser! :)
    Zjadłabym z przyjemnością! *.*

    OdpowiedzUsuń
  3. Matko! To wygląda obłędnie!! :O

    OdpowiedzUsuń
  4. U nas pogoda ciągle zachwycająca, mam więc nadzieję, że i Tobie dopisuje :)
    Pyszny desrek :)

    OdpowiedzUsuń

DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE POZOSTAWIONE MIŁE SŁOWA:)

TOP