Który to już raz ? Chyba czwarty. Czwarty raz miałam przyjemność popłynąć z ekipą Zielonego Czółna z czego bardzo się cieszę. Tym razem przygotowałam do wiosennego wydania śniadania. Moim faworytem ze wszystkich propozycji śniadaniowych które upichciłam do tego wydania i które spałaszowaliśmy ze smakiem jest ta zapiekana owsianka. Jeśli macie ochotę zobaczyć więcej propozycji i spędzić naprawdę miło czas czytając wiele ciekawych historii i znaleźć dużo wiosennych inspiracji to zaglądajcie GREEN CANOE.
ZAPIEKANA OWSIANKA Z GRUSZKĄ I ORZECHAMI
1 porcja
5 łyżek płatków owsianych
1 jajko
1 łyżka brązowego cukru
½ szklanki mleka
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
½ gruszki
1 szczypta soli
Garść orzechów laskowych
Piekarnik nagrzać na 180 stopni C. Gruszkę umyć i pokroić w
kostkę. W misce umieścić jajko, mleko,
ekstrakt oraz szczyptę soli i cukier. Całość zamieszać po czym wrzucić do
środka płatki. Po wymieszaniu całość umieścić w naczyniu do zapiekania. W
miesza nianię powtykać gruszkę, wierzch posypać
orzechami laskowymi rozdrobnionymi w moździerzu. Piec około 30 minut w nagrzanym piekarniku.
SMACZNEGO!!!
wygląda i brzmi smakowicie :)
OdpowiedzUsuńNo i właśnie tam ma być :P
UsuńLubię takie śniadania :)
OdpowiedzUsuńMi się bardzo podoba to zdjęcie tej owsianki! I oczywiście wierzę, że sama owsianka była pyszna! :)
OdpowiedzUsuńWyobrażam sobie jak pachnie! Obłęd :)
OdpowiedzUsuńcoś wspaniałego, takie śniadanie w ciągu tygodnia to marzenie :)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczny przepis :) Gratuluję publikacji w magazynach :) Kiedy Ty na to znajdujesz czas? ;)
OdpowiedzUsuń