poniedziałek, 23 marca 2015

ZAPIEKANA OWSIANKA Z GRUSZKĄ I ORZECHAMI I WIOSENNE WYDANIE GREEN CANOE.

Który to już raz ? Chyba czwarty. Czwarty raz miałam przyjemność popłynąć z ekipą Zielonego Czółna z czego bardzo się cieszę. Tym razem przygotowałam do wiosennego wydania śniadania. Moim faworytem ze wszystkich propozycji śniadaniowych które upichciłam do tego wydania i które spałaszowaliśmy ze smakiem jest ta zapiekana owsianka. Jeśli macie ochotę zobaczyć więcej propozycji i spędzić naprawdę miło czas czytając wiele ciekawych historii i znaleźć dużo wiosennych inspiracji to zaglądajcie GREEN CANOE.

ZAPIEKANA OWSIANKA Z GRUSZKĄ I ORZECHAMI
1 porcja
    
5 łyżek płatków owsianych
1 jajko
1 łyżka brązowego cukru
½ szklanki mleka
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
½ gruszki
1 szczypta soli
Garść orzechów laskowych
Piekarnik nagrzać na 180 stopni C. Gruszkę umyć i pokroić w kostkę. W misce umieścić  jajko, mleko, ekstrakt oraz szczyptę soli i cukier. Całość zamieszać po czym wrzucić do środka płatki. Po wymieszaniu całość umieścić w naczyniu do zapiekania. W miesza nianię powtykać gruszkę, wierzch posypać  orzechami laskowymi rozdrobnionymi w moździerzu. Piec  około 30 minut w nagrzanym piekarniku.
SMACZNEGO!!!



7 komentarzy:

  1. wygląda i brzmi smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię takie śniadania :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mi się bardzo podoba to zdjęcie tej owsianki! I oczywiście wierzę, że sama owsianka była pyszna! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyobrażam sobie jak pachnie! Obłęd :)

    OdpowiedzUsuń
  5. coś wspaniałego, takie śniadanie w ciągu tygodnia to marzenie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo apetyczny przepis :) Gratuluję publikacji w magazynach :) Kiedy Ty na to znajdujesz czas? ;)

    OdpowiedzUsuń

DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE POZOSTAWIONE MIŁE SŁOWA:)

TOP