FLÄSKPANNKAKA
forma o średnicy 20 cm
125 g boczku wędzonego
2 jajka
350 ml mleka
130 g mąki
1/2 łyżeczki soli
świeżo zmielony pieprz
Piekarnik nagrzać na 220 stopni C. Boczek pokroić w kostkę i wytopić na patelni. Pozostałe składniki umieścić w misce i zmiksować dokładnie. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, na dnie ułożyć podsmażony boczek. Na boczek wylać masę naleśnikową i całość umieścić w nagrzanym piekarniku. Naleśnik piec około 25 minut.
SMACZNEGO!!!
Przepis dodaję do akcji MOPSIKA :
To ja się już piszę na tę wersję z suszonymi pomidorami i ziołami :)
OdpowiedzUsuńDostałam śliniotoku.
OdpowiedzUsuńczy można mąkę pszenną zamienić na jakąś inną? :)
OdpowiedzUsuńPewnie że można :)
Usuń:-) na pewno zrobię
Usuń