środa, 24 sierpnia 2016

NALEŚNIKI KOKOSOWE Z JAGODAMI.

Kto nie lubi naleśników ? Chyba nie znam osoby, która by zakręciła nosem na stosik świeżo usmażonych naleśników. Ja też należę do ich miłośników i choć bardzo często ich nie przygotowuje, to teraz zachciało mi się ich z dodatkiem jagód i serka waniliowego. A żeby nie było nudno do ciasta zamiast zwykłego mleka dodałam kokosowe i jeszcze do smaku trochę mąki kokosowej.



NALEŚNIKI
9 sztuk

1 puszka mleka kokosowego
2 jajka
1 łyżka mąki kokosowej
3 czubate łyżki mąki pszennej
2 łyżeczki drobnego cukru

olej do smażenia
serek homogenizowany wymieszany z łyżeczką ekstraktu waniliowego lub z ziarnami z laski wanilii (ewentualnie można go dosłodzić)
jagody

Wszystkie składniki ciasta zmiksować razem i odstawić na około 15 minut. Patelnie dobrze rozgrzać, po czym posmarować bardzo cienką warstwą oleju. Na tak przygotowanej patelni można smażyć naleśniki po kilka minut z każdej strony. Podawać z serkiem oraz jagodami. 
SMACZNEGO!!!






12 komentarzy:

  1. Wyglądają na bardzo delikatne. :)
    Zapraszam na nowy post. :) https://jaglusia.wordpress.com/2016/08/24/quinoa-z-puree-z-groszku-i-kotletami-z-ciecierzycy/

    OdpowiedzUsuń
  2. Cudowne! Ja na pewno nie przeszlabym obojetnie obok takich nalesnikow :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja też nie znam takiej osoby. Co więcej, nie chcę znać ;-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Muszą fantastycznie smakować! :>

    OdpowiedzUsuń
  5. kurcze, nie robiłam nigdy naleśników z mlekiem kokosowym. to chodzi o to w puszce czy w kartoniku?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja użyłam takiego z puszki, ale myślę że z kartonika też można :)

      Usuń
  6. czy do naleśników dodałaś całą zawartość puszki (wodę i tą gęstą śmietankę)?

    OdpowiedzUsuń

DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE POZOSTAWIONE MIŁE SŁOWA:)

TOP