piątek, 14 października 2016

PIECZONE PALUSZKI RYBNE Z ŁOSOSIA.

To jedna z moich ulubionych wersji podania łososia lądująca bardzo często na naszym stole. Taki domowy fast food, który bardzo smakuje nie tylko dzieciom. Podajemy go zazwyczaj w towarzystwie pieczonych ziemniaków. Pyszny, szybki obiad.


PIECZONE PALUSZKI RYBNE Z ŁOSOSIA
3 porcje

500 g filetów z łososia
sól
pieprz
mąka
jajko
bułka tarta
oliwa

cytryna
jogurt wymieszany z łyżką pokrojonych kaparów do podania

Piekarnik nagrzać na 190 stopni C. Filety umyć, osuszyć, oskórować i pokroić na paluszki. Kawałki ryb posolić i popieprzyć. Następnie każdy kawałek obtoczyć w mące, jajku oraz bułce tartej. Układać na blaszce i skropić oliwą. Blachę umieścić w nagrzanym piekarniku i piec około 15 minut, do zrumienienia panierki. Paluszki podawać z cytryną, sosem jogurtowym i pieczonymi ziemniakami.
SMACZNEGO!!!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE POZOSTAWIONE MIŁE SŁOWA:)

TOP