To jedna z moich ulubionych wersji podania łososia lądująca bardzo często na naszym stole. Taki domowy fast food, który bardzo smakuje nie tylko dzieciom. Podajemy go zazwyczaj w towarzystwie pieczonych ziemniaków. Pyszny, szybki obiad.
3 porcje
500 g filetów z łososia
sól
pieprz
mąka
jajko
bułka tarta
oliwa
cytryna
jogurt wymieszany z łyżką pokrojonych kaparów do podania
Piekarnik nagrzać na 190 stopni C. Filety umyć, osuszyć, oskórować i pokroić na paluszki. Kawałki ryb posolić i popieprzyć. Następnie każdy kawałek obtoczyć w mące, jajku oraz bułce tartej. Układać na blaszce i skropić oliwą. Blachę umieścić w nagrzanym piekarniku i piec około 15 minut, do zrumienienia panierki. Paluszki podawać z cytryną, sosem jogurtowym i pieczonymi ziemniakami.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE POZOSTAWIONE MIŁE SŁOWA:)