poniedziałek, 24 grudnia 2012

PIERNIK.

Wiem, że to już nie czas na prezentowanie piernika, za kilka godzin usiądziemy przy stołach, w spokoju nie myśląc już o krzątaninie świątecznej, tylko delektując się przygotowanymi wcześniej smakołykami. Ale chciałam się jeszcze pochwalić moim piernikiem, którego uwielbiam, ale którego dopiero w tym roku piekłam pierwszy raz samodzielnie. Więc oto on, pyszny i świąteczny piernik. Wesołych Świąt :)


PIERNIK


piernik z TEGO przepisu
dżem lub konfitura, użyłam dżemu z TEGO przepisu
tabliczka gorzkiej czekolady
marcepan
posypka cukrowa

Upieczony piernik przekroić na dwa blaty. Masę marcepanową rozwałkować nz placek o wymiarach piernika. Przekrojony blat smarować dżemem lub konfiturą, ułożyć masę marcepanową i przykryć drugim blatem. Najlepiej jak tak przełożony piernik postoi jeszcze kilka dni. Przed podaniem czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, polać nią piernik i zwieńczyć posypką cukrową.
SMACZNEGO!!!




3 komentarze:

  1. Bardzo apetycznie wygląda :)

    Kto siądzie, ten siądzie, eh...

    Wesołych, spokojnych Świąt Ci życzę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Na pyszny i piękny piernik nigdy nie jest za późno :)
    Wesołych Świąt! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wesołych, spokojnych i smacznych Świąt!:)

    OdpowiedzUsuń

DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE POZOSTAWIONE MIŁE SŁOWA:)

TOP