wtorek, 6 sierpnia 2013

SORBET WIELOOWOCOWY.

Na więcej naprawdę nie mam dziś sił. Pokonał mnie intensywny weekend oraz dzisiejszy upał. Idę ładować baterie i chłodzić się ostatnim lodem. Może po południu znajdę siły aby odpalić piekarnik. W planach ciasto orzechowo-nektarynkowe.


SORBET WIELOOWOCOWY
8 porcji

1 duże, mocno dojrzałe mango
1 mocno dojrzała brzoskwinia
garść malin
garść jagód
garść porzeczek
kilka truskawek
kilka borówek
sok z jednej pomarańczy

Wszystkie owoce myjemy, wrzucamy do miski i miksujemy blenderem, mango najpierw obieramy ze skórki. Następnie masę rozlewamy do formy na lody, ewentualnie możemy wykorzystać małe opakowania po jogurtach lub inne małe pojemniczki. Na koniec W masę owocową wkładamy patyczek do lodów lub kawałek słomki, mrozimy kilka godzin. Aby zamrożone lody wyciągnąć z pojemników wkładamy je do ciepłej wody.
SMACZNEGO!!!



7 komentarzy:

  1. A mi nic więcej dzisiaj nie potrzeba;)
    Pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  2. Taki sorbet to bym zjadła...

    OdpowiedzUsuń
  3. Mogłabym jeść hurtowo :)

    OdpowiedzUsuń
  4. pokochałem te zdjęcia miłością owocową :)
    na pewno zrobię, na te upały jak znalazł :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale kusisz. Lody uwielbiam, w upalne dni jem non stop, a co domowe to domowe.

    OdpowiedzUsuń

DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE POZOSTAWIONE MIŁE SŁOWA:)