czwartek, 28 lipca 2016

PESTO ROSSO.

Obecnie zajadam się kanapkami z pesto z suszonych pomidorów. Produkuje je często wykorzystując rezerwę suszonych pomidorów z zeszłego roku. W końcu muszę przygotować miejsce na tegoroczne zapasy. Więc  pomidory lądują po prostu w pesto. A pesto zazwyczaj na kanapkach, ale zdarza się że też w makaronie. 

PESTO ROSSO

7 suszonych pomidorów z zalewy
50 g płatków migdałowych
30 g drobno startego parmezanu
oliwa
sól

Wszystkie składniki oprócz oliwy umieścić w blenderze i zmiksować na drobno. Na koniec dolać oliwę, jej ilość zależy od tego jaką chcemy uzyskać konsystencję pesto. 
SMACZNEGO!!!





7 komentarzy:

  1. ICH liebe PESTO.. jeglicher ART...

    wünsche noch einen schönen ABEND
    bis bald die BIRGIT aus TIROL

    OdpowiedzUsuń
  2. Mój ulubiony rodzaj pesto. Lubię też z nerkowcami zamiast migdałów :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O to jak polecasz to też muszę kiedyś wypróbować :)

      Usuń
  3. Bardzo pomysłowy przepis na pesto, koniecznie do wypróbowania. Tym bardziej, że uwielbiam makaron z takimi dodatkami :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę że Ci się podoba :)

      Usuń
  4. Ja do pesto rosso lubię też dodać chilli, czasem oliwki lub anchois :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To koniecznie muszę wypróbować z takimi dodatkami :)

      Usuń

DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE POZOSTAWIONE MIŁE SŁOWA:)

TOP