Gdy ostatnim razem wrzuciłam zdjęcie tych rzodkiewek na FB, wiele osób stwierdziło że nie próbowało ich w takiej wersji. Śpieszę więc z przepisem i zachęcam do spróbowania. Takie rzodkiewki można pojadać wprost z blaszki lub dodać do różnego typu sałatek czy makaronów. Zresztą pokażę Wam niebawem proste i boskie danie z ich dodatkiem.
rzodkiewki
olej
sól
Piekarnik nagrzać na 200 stopni C. Od rzodkiewek odciąć listki oraz ogonki. Wrzucić do miski. Całość skropić oliwą, posypać solą i wysypać na blachę. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 25-30 minut aż zmiękną. Tak przygotowane rzodkiewki można zjadać samodzielnie, dodawać do sałatek lub do makaronu.
SMACZNEGO!!!
Upieczone rzodkiewki? Toż to prawdziwa rewolucja! ;)
OdpowiedzUsuńWow! Ciekaw jestem smaku :D
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł, w takiej formie rzodkiewek nigdy nie jadłam :)
OdpowiedzUsuń