czwartek, 12 maja 2016

PIECZONE RZODKIEWKI.

Gdy ostatnim razem wrzuciłam zdjęcie tych rzodkiewek na FB, wiele osób stwierdziło że nie próbowało ich w takiej wersji. Śpieszę więc z przepisem i zachęcam do spróbowania. Takie rzodkiewki można pojadać wprost z blaszki lub dodać do różnego typu sałatek czy makaronów. Zresztą pokażę Wam niebawem proste i boskie danie z ich dodatkiem.


PIECZONE RZODKIEWKI

rzodkiewki
olej
sól

Piekarnik nagrzać na 200 stopni C. Od rzodkiewek odciąć listki oraz ogonki. Wrzucić do miski. Całość skropić oliwą, posypać solą i wysypać na blachę. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 25-30 minut aż zmiękną. Tak przygotowane rzodkiewki można zjadać samodzielnie, dodawać do sałatek lub do makaronu.
SMACZNEGO!!!




3 komentarze:

  1. Upieczone rzodkiewki? Toż to prawdziwa rewolucja! ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow! Ciekaw jestem smaku :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawy pomysł, w takiej formie rzodkiewek nigdy nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń

DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE POZOSTAWIONE MIŁE SŁOWA:)

TOP