poniedziałek, 6 czerwca 2016

ZIELONA SAŁATKA Z KOMOSĄ RYŻOWĄ, SZPARAGAMI I PESTO.

Sezon szparagowy jest w pełni, lecz trzeba pamiętać że wszystko co dobre szybko się kończy. Tak jest i ze szparagami. Nie wiem jak wy, ale mi każdego roku mija on zdecydowanie za szybko. Staram się więc wymyślać nowe dania, aby zdążyć z wypróbowaniem wszystkich nowych połączeń, lecz zazwyczaj kończę na ulubionych szparagach polanych bułką tarta z masłem. Tym razem dla nowo powstałego LIFETIME.ARENA.PL przygotowałam taką pyszną zieloną sałatkę, która zawiera w sobie same dobre rzeczy. Szparagi w połączeniu z pesto z natki pietruszki i prażonego słonecznika tworzą pyszną kompozycję w sam raz na lunch lub jako dodatek do grilla. Przepis na to szparagowe cudo znajdziecie na TEJ STRONIE, a tu zapraszam na ucztę zdjęciową :)









3 komentarze:

  1. Za natką pietruszki nie przepadam, ale tradycyjne pesto z bazylii w połączeniu z komosą i szparagami jest niebem w gębie ;)

    OdpowiedzUsuń

DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE POZOSTAWIONE MIŁE SŁOWA:)

TOP