środa, 5 czerwca 2013

SZPARAGI W SOSIE MUSZTARDOWO-MIODOWYM.

Zdecydowanie razem z rabarbarem są zwiastunem zbliżającego się lata. Wiem że pogoda za oknem może  tego nie wskazuje. Ale bądźmy dobrej myśli. Lada chwila mają zawitać upały, na co cieszę się ogromnie. Bo może słońce przegoni te wstrętne chmurzyska. Lada dzień, lada chwila. A na razie pozostało nam się cieszyć tym co mamy i cierpliwie czekać na kolejne letnie smakowitości




SZPARAGI W SOSIE MUSZTARDOWO-MIODOWYM
2 porcje

1 pęczek szparagów
1 czubata łyżka musztardy ziarnistej
1 płaska łyżka miodu
sól
pieprz


Szparagi ugotować na parze. Ja gotuje niecałe 10 minut, w międzyczasie próbuje czy są odpowiednio miękkie ( mają być trochę chrupiące). W miseczce wymieszać razem składniki sosu, czyli musztardę, miód oraz sól i pieprz. Szparagi wyłożyć na półmisek, polać sosem i podawać.
SMACZNEGO!!!



8 komentarzy:

  1. bardzo bym je teraz chciała :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ta zieleń tak kusi, a ja jeszcze nie do końca do szparagów przekonana..

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepiękne zdjęcia, apetyt wzrósł :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ja mam dziś w planie pizzę ze szparagami, może dam radę :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Tak prosto, tak pysznie!
    U nas szparagi jeszcze sa, ale pewnie wkrotce sie skoncza...

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciekawy pomysł podania szparagów! : - )
    Wygląda to bardzo apetycznie!

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo ciekawy pomysł. Musiały być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  8. parę smaków a razem tworzą zachwycające połączenie

    OdpowiedzUsuń

DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE POZOSTAWIONE MIŁE SŁOWA:)

TOP