czwartek, 17 listopada 2016

SAŁATKA Z GRILLOWANYCH WARZYW Z PESTO Z RUKOLI.

W desperackiej tęsknocie za smakiem świeżych warzyw robię tę sałatkę i muszę przyznać że wyszła całkiem, całkiem. Zapewne to za sprawą grillowanych warzyw (grillowanie poza sezonem wydobywa ich smak) lub dzięki dodatkowi pesto z rukoli. Nie wiem, ważne że sałatka smakowała wybornie i była miłą odskocznią od zimowych warzyw.



SAŁATKA Z GRILLOWANYCH WARZYW Z PESTO Z RUKOLI

1 bakłażan
1 papryka
1 cukinia
1 cebula
2 pomidory malinowe
70 g sera feta 
liście rukoli
pesto Z RUKOLI
2 łyżki octu balsamicznego
ewentualnie oliwa

Wszystkie warzywa oprócz pomidorów pokroić na plasterki i grillować na patelni grillowej do miękkości. Gdy pesto jest dość suche wymieszać je z oliwą i octem balsamicznym. W misce umieścić rukolę, grillowane warzywa, pomidory pokrojone na cząstki oraz ser feta pokrojony w drobną kostkę. Całość polać sosem. Podawać z grillowanym pieczywem.
SMACZNEGO!!!




5 komentarzy:

  1. Pyszności! Pięknie przygotowana porcja zdrowia!

    OdpowiedzUsuń
  2. Kocham takie dania i chętnie je jem przez cały rok :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Magdalena Hańcza30 czerwca, 2020

    Wygląda bardzo apetycznie. Ja idę krok dalej i staram się umilić sobie życie :D Wszystko przygotowuję na grillu elektrycznym zarówno warzywa, jak i mięsko. Tylko ryż gotuję no bo wiadomo nie ma innej możliwości jego przygotowania :) Grillowanie potraw pomaga w zachowaniu smaku potrawy i ograniczeniu tłuszczu. Dla mnie opcja idealna bo jak typowa kobieta, jestem ciągle na diecie :d

    OdpowiedzUsuń

DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE POZOSTAWIONE MIŁE SŁOWA:)

TOP