Zima już za pasem, jednak jesień uparcie nie daje jej się rozgościć na stałe. Walczą ze sobą co objawia się skaczącymi co chwila temperaturami. I tak gdy już się pogodzę że termometr pokazuje coś tam poniżej zera za chwilę znowu słonko przygrzewa i robi się bardziej znośnie. I tak jak na co dzień lubię słońce za oknem i ciepło to w grudniu zdecydowanie chciałabym zobaczyć płatki śniegu goniące się za oknem. Do świąt jeszcze trochę czasu także liczę że się uda w tym roku. Podobnie jak z porami roku zmieniającymi się za oknem podobnie jest u mnie w kuchni. Dynie jeszcze czekają w piwnicy na wykorzystanie a ja już bym chciała czuć w kuchni unoszący się zapach przyprawy piernikowej i kapusty z grzybami. Ale jeszcze zanim przepisy świąteczne się pojawią jeszcze raz zapraszam na przepis który znalazł się w jesiennym wydaniu SPRING PLATE. Możecie go znaleźć na stronie 49.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
takie smaki muszą być smaczne:)
OdpowiedzUsuńPrzecudowny tort! Musiał być przepyszny, dyniowe smaki to moje smaki :)
OdpowiedzUsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńWow, ten tort wygląda obłędnie! *.*
OdpowiedzUsuńPrześliczne zdjęcia!
Idealnie się prezentuje, smakuje zapewne nieziemsko ! :)
OdpowiedzUsuń