piątek, 8 kwietnia 2016

KOKTAJL JAGLANY Z MANGO.

Piątek, piąteczek, piątunio nastał, więc musi pojawić się coś słodkiego. Tym razem będzie coś zdrowego i coś na pobudzenie organizmu do działania, a także na polepszenie odporności. Ale co ja będę Wam pisać, sprawdźcie po prostu sami. 
Przepis na ten koktajl znajdziecie także w wiosennym wydaniu GREEN CANOE STYLE. Jeśli jeszcze nie widzieliście najnowszego numeru, to zajrzyjcie koniecznie. Z Green Canoe współpracuje już długo, lecz ten numer jest dla mnie szczególny, ponieważ ostatnio dołączyłam do redakcji Green Canoe style i zostałam redaktorem działu kulinarnego :)

KOKTAJL JAGLANY Z MANGO
3 porcje

50 g kaszy jaglanej
1 puszka mleka kokosowego (400 ml)
1 duże bardzo dojrzałe mango
ewentualnie cukier puder

Kaszę należy podprażyć na suchej patelni do czasu aż zacznie wydzielać orzechowy zapach, po czym umieścić na durszlaku i przelać wrzątkiem. Tak przygotowaną kaszę umieścić w garnku, zalać wodą w proporcji 1:3 i gotować pod przykryciem na malutkim ogniu około 15 minut. W tym czasie nie należy mieszać kaszy tylko co jakiś czas lekko potrząsać garnkiem. Po ugotowaniu kaszę zostawić pod przykryciem do ostygnięcia. Następnie w blenderze umieścić ugotowaną i ostudzoną kaszę, dodać do niej mleko kokosowe oraz pokrojone na mniejsze kawałki bardzo soczyste mango. Wszystko razem zmiksować na gładko, spróbować i w razie konieczności posłodzić.
SMACZNEGO !!!





7 komentarzy:

  1. Wspaniały przepis, zdjęcia bardzo ciepłe i błogie. Gratuluję zostania redaktorem działu kulinarnego, to na pewno spore wyróżnienie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Gratulacje!I powodzenia :)
    Mniam, pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda zachęcająco :)

    OdpowiedzUsuń
  4. To mango takie kuszące<3

    OdpowiedzUsuń

DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE POZOSTAWIONE MIŁE SŁOWA:)

TOP