wtorek, 19 kwietnia 2016

SOS ROMESCO.

Dzisiaj przepis na świetny sos do grillowanych warzyw lub mięs, który jest składnikiem pewnej sałatki, która niebawem pojawi się na blogu. Do jego przygotowania możecie użyć papryki konserwowanej lub po prostu upiec świeżą do miękkości. Wybór należy do Was.


SOS ROMESCO

30 g filetów anchois 
50 g zmielonych migdałów
1 papryka grillowana z zalewy lub świeża upieczona
200 g pomidorów z puszki lub świeżych z sezonie
2 łyżki octu
2 łyżki oliwy z oliwek
ostra wędzona papryka
sól
pieprz

Wszystkie składniki sosu umieścić w rozdrabniaczu i zmiksować. Na końcu doprawić solą, pieprzem oraz wędzoną papryką.
SMACZNEGO!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE POZOSTAWIONE MIŁE SŁOWA:)

TOP