piątek, 14 września 2012

PIECZONE WARZYWA KORZENIOWE.

Do opisanego we wcześniejszym poście kurczaka polecam pieczone warzywa korzeniowe i znowu "mniej znaczy więcej".


PIECZONE WARZYWA KORZENIOWE
ziemniaki
marchewki
pietruszki
sól
pieprz
oliwa z oliwek


Warzywa umyć i obrać ze skórki. Pokroić ziemniaki w cząstki, marchewki i pietruszki wzdłuż.
Całość rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skropić oliwą z oliwek oraz doprawić pieprzem i solą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30-40 min.. Ja te warzywa podaję z kurczakiem z poprzedniego wpisu , więc wstawiam do piekarnika po zmniejszeniu temperatury do 200 stopni, czyli pieką się z nim równocześnie 40 min..
SMACZNEGO!!!




10 komentarzy:

  1. Dokładnie, mniej znaczy więcej (mówi to ta ze skłonnością do kiczu;)) - pyszne są takie warzywa :) Z podobnych zrobiłam konkursową sałatkę: zapraszam do głosowania :) http://www.kulinarnyblogroku.pl/przepisy/pokaz/?id=913

    OdpowiedzUsuń
  2. Zgadzam sie: czasem im prosciej, tym lepiej. A do takiego kurczaka nie pasuje nic wymyslnego i juz.

    OdpowiedzUsuń
  3. dobra takie proste, klasyczne warzywa, ich smaki są często niedoceniane. pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam takie pieczone warzywa. Idealne do obiadu, do... Chyba wszystkiego. Chrupać można nawet solo :)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam pieczone warzywa, maja swój urok a i 40 minut nie trwa tak długo.

    OdpowiedzUsuń
  6. The chicken looks beautifully roasted..wud love to try baking more savouries! Love the pictures...making me hungry:)

    OdpowiedzUsuń
  7. czesc,
    odkrylam twojego bloga przez mniamspinka i jestem zachwycona! przepiekne zdjecia, swietne przepisy... bede zagladala czesciej!
    basia

    OdpowiedzUsuń
  8. Ah to Twoje cudowne zdjęcia na wykrywaczu były :) Naprawdę idealne! :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Oj, chodzą za mną takie...

    OdpowiedzUsuń

DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE POZOSTAWIONE MIŁE SŁOWA:)

TOP