wtorek, 14 maja 2019

MUSZTARDOWY WINEGRET.

To jest mój ulubiony sos do sałatek wszelakich. Robię go namiętnie bez względu na porę roku. Pasuje zarówno do typowej sałatki greckiej jak i po prostu brokułów ugotowanych na parze lub innych warzyw. Czasami zdarza mi się go modyfikować dodając miód lub czosnek. 


MUSZTARDOWY WINEGRET
1 porcja

4 łyżki oliwy
1 łyżka octu (użyłam jabłkowego)
1 łyżeczka musztardy ziarnistej
1/2 łyżeczki musztardy Dijon
szczypta soli

Wszystkie składniki sosu umieść w mały słoiku. Zamknij wieczko i potrząsaj nim energicznie. Gdy składniki się połączą sos jest gotowy do użycia.
SMACZNEGO!!!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE POZOSTAWIONE MIŁE SŁOWA:)

TOP