poniedziałek, 31 sierpnia 2020

FETA PIECZONA Z WINOGRONAMI, POMIDORAMI I OLIWKAMI.

Ostatnio rozdarta miedzy budowę, pracę i inne codzienne sprawy,  w kuchni idę po prostu na łatwiznę. Co nie znaczy wcale że spod moich rąk wychodzą dania które tracą na smaku. W tym wypadku wystarczyło w naczyniu ułożyć kawałek fety, obłożyć warzywami i zioła i proszę. Pyszne danie, które także fajnie sprawdzi się na imprezę.


FETA PIECZONA Z WINOGRONAMI, POMIDORAMI I OLIWKAMI

1 kawałek prawdziwego sera Feta

kiść ciemnych winogron

kiść pomidorków koktajlowych

kilka zielonych oliwek

kilka gałązek świeżych ziół (użyłam tymianku i oregano)

2 ząbki czosnku

sól

pieprzem

płatki chilli

oliwa

Piekarnik nagrzej na 200 stopni C. Kostkę fety umieść w naczyniu żaroodpornym, dookoła niej poukładaj winogrona, pomidory oraz oliwki. Obierz czosnek i powciskaj między warzywa. Całość oprósz solą, pieprzem, płatkami chilli, świeżymi ziołami oraz skrop oliwą. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 30 minut. Podawaj z pieczywem.

SMACZNEGO!!!





4 komentarze:

  1. I co, feta się nie rozpływa w naczyniu ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To jest zdjęcie fety już po upieczeniu :) Więc nie nie rozpływa się , trzeba pamiętać tylko żeby kupić prawdziwą fetę ;)
      Pozdrawiam Ania

      Usuń
  2. Ten przepis jest super. Mega polecam. To danie było hitem na ostatniej imprezie ze znajomymi, którą organizowaliśmy z mężem. Kupiłam wszystkie składniki tutaj, bo mam zaufanie do tego sklepu, że zawsze wszystko pyszne i świeże. Nie zawiodłam się tym razem. Dzięki winogronom feta zyskuje zaskakującego aromatu.

    OdpowiedzUsuń
  3. Jestem bardzo zadowolony ,że trafiłem na ten blog. Na pewno będę tu wracał.

    OdpowiedzUsuń

DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE POZOSTAWIONE MIŁE SŁOWA:)

TOP