W sumie to chyba nie przepis, jest za prosty na przepis. Umówmy się że to sposób podania młodych warzyw, który po spróbowaniu na pewno stanie się Waszym ulubionym :)
dowolne młode warzywa (użyłam mieszanki ziemniaków, marchewek, kalarepy i groszku)
MUSZTARDOWY WINEGRET
5 łyżek oliwy z oliwek
1-2 łyżeczki octu winnego lub jabłkowego
2 łyżeczki musztardy ziarnistej
1 łyżeczka musztardy Dijon
sól
Warzywa umyć, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować do miękkości na parze. W słoiczku umieścić składniki sosu. Po zakręceniu pokrywki wstrząsać nim energicznie aż składniki się połączą. Spróbować i ewentualnie dodać więcej octu lub soli. Ugotowane warzywa polać winegretem i po wymieszaniu podawać.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE POZOSTAWIONE MIŁE SŁOWA:)