wtorek, 17 lipca 2018

MŁODE WARZYWA NA PARZE Z MUSZTARDOWYM WINEGRETEM.

W sumie to chyba nie przepis, jest za prosty na przepis. Umówmy się że to sposób podania młodych warzyw, który po spróbowaniu na pewno stanie się Waszym ulubionym :)


MŁODE WARZYWA NA PARZE Z MUSZTARDOWYM WINEGRETEM

dowolne młode warzywa (użyłam mieszanki ziemniaków, marchewek, kalarepy i groszku)

MUSZTARDOWY WINEGRET
5 łyżek oliwy z oliwek
1-2 łyżeczki octu winnego lub jabłkowego
2 łyżeczki musztardy ziarnistej
1 łyżeczka musztardy Dijon
sól

Warzywa umyć, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować do miękkości na parze. W słoiczku umieścić składniki sosu. Po zakręceniu pokrywki wstrząsać nim energicznie aż składniki się połączą. Spróbować i ewentualnie dodać więcej octu lub soli. Ugotowane warzywa polać winegretem i po wymieszaniu podawać.
SMACZNEGO!!!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE POZOSTAWIONE MIŁE SŁOWA:)

TOP