To że zielony groszek wspaniale gra z serami, wiedziałam od dawna, czyli od czasu przygotowania TYCH faszerowanych jajek. Tylko zastanawiam dlaczego tego farszu nie przerobiłam na pastę do chleba ? Nie ważne, nie będę myśleć o tym co było tylko podzielę się z Wami przepisem na tę serową pastę z zielonym groszkiem. Zróbcie ją, a gwarantuje Wam że ją pokochacie.
150 g g świeżo wyłuskanego groszku
130 g sera ricotta lub capreggio
50 g startego parmezanu
50 g sera feta
sól
pieprz
1 łyżka jogurtu (gdyby pasta była za gęsta)
Groszek wrzucić do wrzątku i gotować około 5 minut aż zmięknie. Przełożyć na sito i przelać zimną wodą. Ostygnięty groszek umieścić w malakserze, dodać sery oraz sól i pieprz, po czym całość zmiksować. Gdyby pasta była za gęsta dodać łyżkę jogurtu. Podawać z grillowanym pieczywem, pitami lub wyjadać prosto z miseczki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE POZOSTAWIONE MIŁE SŁOWA:)