czwartek, 2 listopada 2017

TYMIANKOWY DUTCH BABY ZE SMAŻONYMI KURKAMI.

Nie wiem czy znajdziecie jeszcze kurki, u mnie kilka dni temu uśmiechały się jeszcze do mnie ze sklepowej półki. Jeśli nie uda się Wam, nic straconego, podsmażcie do naleśnika pokrojone pieczarki, też się sprawdzą.



TYMIANKOWY DUTCH BABY ZE SMAŻONYMI KURKAMI
2 mniejsze lub 1 większy

2 duże jajka
1/4 szklanki mleka
1/3 szklanki mąki pszennej
szczypta soli
1 łyżeczka suszonego tymianku
3 łyżki masła

masło
1/2 cebuli
2 garście kurek
sól
pieprz

Piekarnik nagrzać na 200 stopni C. Najlepiej żeliwną patelnię lub formę do pieczenia w środku z masłem umieścić w nagrzewającym się piekarniku. W misce miksera umieścić jajka, mleko, mąkę sól oraz suszonym tymianek. Wszystko razem zmiksować po czym wylać na gorącą patelnię i umieścić w nagrzanym piekarniku na około 15-20 minut, aż naleśnik ładnie się zrumieni. W międzyczasie przygotować kurki. na patelni zeszklić cebulę, dodać kurki i smażyć do miękkości grzybów. na koniec porządnie doprawić solą oraz pieprzem. Upieczony naleśnik podawać z podsmażonymi kurkami. 
SMACZNEGO!!!





2 komentarze:

DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE POZOSTAWIONE MIŁE SŁOWA:)

TOP